Гришо продължава с добрата форма, загря за Austalian Open с победа над корав балканец


Гришо продължава с добрата форма, загря за Austalian Open с победа над корав балканец
Снимка: Getty Images/Gulliver

3738 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново демонстрира добрата си форма в началото на годината и продължи страхотното си представяне, което показа на ATP Cup. И това дни преди началото на първия турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия.

Рано сутринта световният номер 19 победи 28-ия в ранглистата Борна Чорич в три сета - 6-3 5-7 [10-8]. Първият сет бе безупречно изигран от хасковлията, вторият също вървеше по прекрасен начин, но допусна пробив в края, което доведе до загуба на частта. В шампионския тайбрек българинът спечели след успорвана игра.

Мачът между двамата бе част от демонстративния турнир Kooyong Classic. За тенисистите, които участват на него, той се явява като генерална репетиция за Australian Open. Григор Димитров ще бъде поставен и ще научи жребия си в четвъртък.

"Опитвах се да се фокусирам върху нещата, които зависят от мен. Атмосферните условия не са от тези неща. Обичам да съм тук - в Австралия преди Australian Open. Опитвам се да остана позитивно настроен. Трябва да работя върху още неща и смятам, че мога да се представя още по-добре" - заяви Димитров след победата.

А с каква прекрасна новина Гришо зарадва българите - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички