Григор с прогрес в ранглистата, Кузманов с "лъвски" скок след ATP Cup


Григор с прогрес в ранглистата, Кузманов с "лъвски" скок след ATP Cup
Снимка: Getty Images/Guliver

5567 0

Страхотни новини за българския тенис при обновяването на световната ранглиста след изиграването на новия отборен тенис турнир ATP Cup, където родните национали оставиха прекрасни впечатления и бяха близо до това да излязат от груповата фаза.

Първата ни ракета и капитан на България за турнира Григор Димитров отбелязва прогрес от едно място, за да достигне 19-ото. За хасковлията предстои участие на демонстративния турнир в Коойонг, където утре ще се изправи срещу Борна Чорич. В четвъртък, пък, ще научи жребия си за първия турнир за годината от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, където ще е поставен.

Втората ракета на България Димитър Кузманов прави "лъвски" скок в ранглистата. Той се придвижва с цели 72 места напред и се изкачва до позиция номер 345 със 110 точки. Това е в резултат от двете победи на сингъл, които записа на ATP Cup и с които завоюва общо 30 точки.

Александър Лазаров също отбелязва прогрес. Той се придвижва с три места напред до номер 514. На върха няма промени, но Новак Джокович скъси изоставането си от първия Рафаел Надал след директната си победа над него. Първи е испанецът с 10 235 точки, втори е сърбинът с 9715, трети остава Роджър Федерер с 6590, а Даниил Медведев измества Доминик Тийм от четвъртото място, за да запише рекордно високо класиране.

А как най-добрият играч на победителят от турнира Сърбия - Новак Джокович, празнува триумфа на страната си с поп фолк хит и призив "Айде всички българи" - вижте ВИДЕО в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички