Григор Димитров се защити от критиките за представянето в Женева


Григор Димитров се защити от критиките за представянето в Женева
Снимка: Guliver/GettyImages

3507 0

Григор Димитров отпадна в първия кръг на трети пореден турнир на "клей" кортове, което доведе до поредната порция критики към представянето му в последните година и половина. Специално за турнира в Женева обаче българинът разкри, че основната цел на участието му не е била достигнаето на заключителните мачове в надпреварата.

Както е известно, бившият №3 в света замени треньор Дани Валверду с Радек Щепанек, а двамата са използвали надпреварата в швейцарския град, за да опитат някои нови неща в играта му. Това е и причината да се включи от квалификациите, а не директно в основната схема.

"Тази седмица фокусът за мен беше изместен към други неща. Не толкова върху резултатите. Опитвах нови неща, различни позиции на корта, различни варианти на игра, различни планове. Трябва да призная, че първият сет беше много добър за мен", коментира Димитров след поражението от Делбонис.

"Бях много, много доволен от представянето си, но във втория и в третия сет не успях да продължа по същия начин и не направих нещата така, както в първия... Честно казано, за мен има много позитиви. Седмицата беше добра. Тренирах здраво всеки ден, не съм имал никаква почивка. Направих основа за "Ролан Гарос", където ще опитам да постигна по-добри резултати", категоричен беше Димитров. Междувременно един от бившите му треньори коментира постоянните сравнения между Григор и Федерер (подробности четете в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички