Бивш треньор на Григор: Той не е като Федерер и никога няма да бъде


Бивш треньор на Григор: Той не е като Федерер и никога няма да бъде
Снимка: Getty Images/Guliver

7965 0

Бившият треньор на Григор Димитров - Франко Давин, даде интервю за Луиджи Гато от Tennis World USА, в което говори за българина, като разкри за начина си на работа с него и за сравненията с Роджър Федерер, предаде БНР.

"Григор е страхотен атлет и тенисист и невероятен талант. С него може би направих грешката да променя бекхенда му по средата на 2016-а. Но трябваше да го направим. Още на следващия ден той вече удряше прекрасно топката. Не му беше лесно, най-вече ментално. Казах му, че резултатите ще дойдат по-късно и да не мисли за ренглистата. След това дойде великолепната 2017 година", заяви Давин.

"Без съмнение сравненията с някой като Федерер или Надал не прави нещата по-лесни за него. Но той спечели финалите на АТР, титла от Мастърс 1000. Той не е като Федерер и никога няма да бъде, но направи страхотна кариера и има още доста години пред себе си“, завърши специалистът. Тази вечер Григор Димитров ще научи първия си съперник в квалификациите за АТР 250 турнира на червени кортове в Женева. Мачовете в Швейцария започват утре от 11 часа.

А защо се предполага, че Григор се раздели с треньора си Дани Валверду - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички