Григор Димитров: Целта ми е да се върна на върха


Григор Димитров: Целта ми е да се върна на върха
Снимка: Getty Images/Guliver

3399 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров има само една цел пред себе си и тя е да се завърне на върха в мъжкия тенис. Именно заради това той започна от квалификациите на турнира в Женева, за да възвърне своята увереност на корта. Хасковлията преодоля Марк-Андреа Хюслер и Томас Фабиано, за да стигне до основната схема на надпреварата.

"Искам да се върна на върха. Тук съм, за да възвърна увереността си. Честно казано, нямам никакви очаквания, но нямам търпение да продължа да се състезавам и да постигна добри резултати заедно с двамата си треньори Радек Щепанек и Андре Агаси”, сподели Димитров.

"Не бях играл доста време и затова се нуждаех от колкото може повече мачове. Радвам се, че съм на корта. За мен това е най-важно и да се подготвя за последните турнир на клей. Нямам очаквания. Искам да се съм в добра физическа и психологическа форма. Самият факт, че Андре Агаси ме последва тук, за първия квалификационен мач, показва колко много сме вложили в това приключение. Нашите взаимоотношения са много силни. За първи път от 2012 година насам Григор Димитров стартира турнир от пресявките. Той получи уайлд кард за надпреварата в Женева по настояване на Андре Агаси.

А срещу кого ще се изправи Григор в първия двубой от основната схема - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички