Григор Димитров се справи сравнително лесно с Иво Карлович в Мадрид


Григор Димитров се справи сравнително лесно с Иво Карлович в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

8121 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправи срещу Иво Карлович във втория кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Световният №12 записа първа победа на клей през сезона в испанската столица - срещу Филип Колшрайбер и се прицели в третия кръг на надпреварата след днешния мач. 

Двубоят на хасковлията трябваше да стартира в 21:00 часа българско време, но започна малко след 21:30 часа. На Григор му трябваха два пробива и малко по-малко от час и половина, за да вземе втора победа в Мадрид - с 6:3, 7:5 срещу хърватския гигант Иво Карлович. Така Григор излиза в трети кръг срещу Доминик Тийм.

В днешния мач Гришо реализира два пробива - във втория и в предпоследния гейм на мача, като беше изправен пред общо 5 точки за пробив на свой сервис, но ги спаси безепелационно всичките. Това безспорно е добра новина преди предстоящата тежка битка с Тийм, който има най-големи успехи дотук в кариерата си точно на клей.

ВТОРИ СЕТ - 7:5

7:5 - С гейм на нула и в стил Димитров взе ценната победа.

6:5 (пробив) - Изящен минаващ форхенд на Григор докара нещата до 0:30, а още един по диагонала от ретур означаваше 0:40 - три скрити мачбола! Карлович отговори с два аса, но на третата точка Григор вкара ретура в игра и проби.

5:5 - При сервис за оставане в сета Димитров се изправи пред 15:30, но хладнокръвно взе следващите три точки, без да дава шанс на противника дори да влезе в разиграване.

4:5 - Отново 30:30 на начален удар на Карлович, но в най-важният момент хърватинът вкара брутален сервис и с ас взе своето.

4:4 - Григор прави втори пореден сервис гейм на нула.

3:4 - Карлович стартира с 0:30, след като не се представи добре на мрежата, но сервисът веднага заработи.

3:3 - И Григор държи ниво на сервис - гейм на нула.

2:3 - Д-р Иво вече е в ритъм на начален удар и бързо-бързо взе петия гейм, на нула.

2:2 - Григор отговори достойно на противника си, с убедително представяне на сервис и гейм на 15.

1:2 - Карлович започна с неуспешно изпълнение на сервис-воле, но след това блесна с трудно бекхенд-воле, което направи с пълно разтягане.

1:1 - Геймът тръгна лошо за Димитров, 0:30, но българинът показа, че контролира нещата и наниза четири поредни точки.

0:1 - Карлович повежда в резултата след гейм на 15.

ПЪРВИ СЕТ - 6:3

6:3 - Григор е стабилен на собствен сервис и с най-убедителния си гейм от началото на мача, на нула, затвори първия сет.

5:3 - Димитров блесна с уникален печеливш подсечен ретур от форхенд по правата, а с още едно хубаво разтягане на ретур пак от форхенд стигна до 30:40 - сетбол! Карлович обаче го елиминира с ас по правата и след още един ас затвори гейма.

5:2 - В този момент от мача е ясно, че за Григор най-важното е да не се вкарва в излишни драми на сервис. Точно това обаче стори българинът - при преднина от 40:0 той не можа да затвори гейма, но след два агресивни форхенда Григор спечели.

4:2 - Карлович вече е в добър сервис ритъм, като бомбите от начален удар валят една след друга - гейм на 15.

4:1 - На втори сервис Димитров сервира предвидимо, с подсечен удар по правата, което дава шанс на Карлович веднага да атакува. Точно така хърватинът докара нещата до 15:30, а с чудовищен форхенд по правата от равностойна позиция разстреля Григор за 15:40 и две точки за пробив! Българинът обаче отвърна с два поредни аса по правата и обърна гейма.

3:1 - Карлович показа, че определението "сервис машина" за него не е случайно - гейм на 0.

3:0 - Уверен сервис гейм за Димитров, спечелен на 15.

2:0 (пробив) - И Карлович бързо-бързо изпита трудности на свой сервис, след като Григор го препарира с изящен лифтиран бекхенд по диагонала за 15:30, а след още едно подобно изпълнение резултатът стана 30:40! Този шанс моментално беше реализиран от Григор, който затрудни Карлович на ретур и огромният хърватин не можа да направи успешно воле.

1:0 - Пръв на сервис застана Димитров, който започна мача със сбъркан елементарен смач. Последваха две непредизвикани грешки от форхенд, след като Карлович играеше само сечен бекхенд и изведнъж Григор се изправи пред 0:40 на своя начален удар! Българинът обаче не трепна и спаси и трите шанса пред Карлович - с лесно воле след форхенд на линията и два тежки сервиса и спечели гейма си

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Григор Димитров имаше сериозни проблеми през последните почти два месеца, в които не успя да запише нито една победа в световния тенис тур. Последната такава дойде в началото на март срещу Михаил Южни по време на Индиън Уелс, но след това последваха отпадания от Джак Сок на същия турнир, Гуидо Пея в Маями, Томи Робредо в Маракеш и Щруф в Монте Карло.

Българинът се съвзе по време на "Tie Break Tens", където във формат до 10 точки спечели последователно срещу Еванс, Вердаско и Лопес, печелейки 250 хиляди евро.

На старта в Мадрид той стигна до победа в два сета срещу Филип Колшрайбер, с което вече подобри представянето си от минали сезон, когато отпадна в първия кръг.

Сега Григор Димитров се изправя срещу Иво Карлович, срещу когото е с положителен баланс - 3 победи срещу 2 загуби. На червени кортове статистиката отново дава предимство на българина - 2 победи срещу 1 за хърватина, но тя беше постигната в първи кръг на "Ролан Гарос" с категоричното 3:0 сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички