Ясен е следващият съперник на Григор в Мадрид


Ясен е следващият съперник на Григор в Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

808 0

Хърватинът Иво Карлович е следващият съперник на Григор Димитров на турнира в Мадрид. Карлович се наложи над Роберто Баутиста Агут в драматичен мач със 7:6(4), 6:7(9), 7:6(7). Срещата продължи над 3 часа, като нямаше нито един пробив, а хърватинът направи 35 аса.

Карлович първи излезе напред, след като спечели първата част със 7-4 в тайбрека. Във втория сет обаче световният №22 пропусна отлична възможност да затвори срещата, след като пропиля цели четири мачбола. Първо при 5-4 и сервис Агут, Карлович поведе с 0-40, но вместо да съкруши своя съперник, позволи на испанеца да обърне и в крайна сметка да изравни до 5-5. В последвалия тайбрек хърватинът отново получи мачбол при 9-8, но и този път не успя да го реализира. Вместо това Агут изравни резултата след 11-9.

Решителният трети сет отново бе изключително равностоен, като и двамата тенисисти пропуснаха доста възможности за пробив. В крайна сметка в тайбрека Карлович показа по-здрави нерви и се поздрави с победата след 9-7.

Така той си уреди двубой с първата ни ракета, като предстоящият сблъсък ще е под номер 6 между двамата. До момента Григор води с 3-2 победи, като последният двубой между тях бе на Мастърса в Канада през 2016, когато българинът надделя с 6-3, 7-5.

Срещата между Иво Карлович и Григор Димитров е в сряда, като организаторите ще обявят допълнително началния час на сблъсъка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички