Григор Димитров се провали във втория си мач в Маями


Григор Димитров се провали във втория си мач в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

4127 0

Пролетното американско приключение на Григор Димитров приключи безславно и тази година, след като най-добрият ни тенисист за пореден път изпусна добра възможност да се доближи до моделите за подражание в този спорт Роджър Федерер и Рафаел Надал, губейки в третия кръг на Мастърса в Маями. Димитров падна в два сета – 4:6, 4:6, от добрия си приятел Жереми Шарди и така записа първа загуба на твърди кортове на открито от французина, като балансът в мачовете между двамата продължава да е в полза на Григор и след тази среща – 3:2 победи за българина.

Иначе в мача Димитров имаше пръв шанс да пробие и да постави нещата под контрол, след като в петия гейм на първия сет Шарди направи две двойни грешки, но французинът се спаси след добър смач, а в следващия гейм имаше три точки за пробив в подаването на българина, но не се справи.

В десетия гейм, обаче, неизбежното се случи – пробив за Шарди, който беше подпомогнат от две непредизвикани грешки на Димитров, с което и сетът приключи.

Вторият сет тръгна отново с възможности за Шарди – в четвъртия гейм, но Димитров съумя някак да се спаси при два шанса за французина за пробив. Стигна се обаче отново до момента, в който Григор трябваше да сервира за оставане в сета и този път и в мача – при 4:5 гейма. Българинът поведе с 30:0, но допусна изравняване, след което изпрати топката в мрежата и даде мачбол на опонента си. Шарди се възползва и се класира за осминафиналите, завършвайки мача с печеливш форхенд по обратния диагонал, който Григор само изгледа, без никакъв шанс да го достигне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички