Гришо: Сега всяка победа е ценна за мен, Шарди е тежък съперник


Гришо: Сега всяка победа е ценна за мен, Шарди е тежък съперник
Снимка: Gulliver/GettyImages

2542 0

Григор Димитров не скри задоволството си след успешния си старт на Мастърса в Маями. Поставеният под номер 3 в схемата започна директно от втори кръг, където победи трудно германеца Максимилиан Мартерер след обрат с 4-6, 6-1, 6-2. По този начин първата ни ракета сложи край на негативната си серия от три поредни загуби.

Чувствах се много некомфортно в първия сет. Той изигра много добър мач, мисля, че много точно целеше ъглите. Тъй като бях тренирал тук само през деня, бях изненадан от условията тази вечер, които бяха доста по-различни. Затова трябваше бързо да пренастроя играта си, но съм доста доволен от резултата, тъй като в момента всяка победа е ценна за мен. Последните седмици не се развиха така, както ми се искаше, но карам стъпка по стъпка и дано днес да е била първата крачка”, коментира след двубоя Гришо.

В трети кръг най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу французина Жереми Шарди, който елиминира сънародника си Ришар Гаске със 7-5, 6-1.

Поставеният под №3 българин се е срещал 4 пъти досега с 31-годишния Шарди и води с 3-1. Френският тенисист спечели първата среща между двамата на Ролан Гарос през 2011 г., но Димитров стана победител в следващите три, последната от тях на Откритото първенство на САЩ през 2016 г. в пет сета.

"Той е много добър играч, имали сме много тежки мачове помежду си. Разполага с мощен сервис и силен форхенд, но в момента основното, върху което искам да се концентрирам, е моята игра и начина, по който се подготвям за всеки мач“, допълни Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички