Григор Димитров отново ще играе за България


Григор Димитров отново ще играе за България
Снимка: Getty Images/Guliver

4648 0

Най-добрият бъгларски тенисист Григор Димитров може отново да играе за националния отбор. Това може да се случи през 2020 година, когато ще започне новият турнир "ATP Cup".

Австралийското издание "Couriermail.com" твърди, че българинът и Милош Раонич са изявили желание да участват в надпреварата. Тя ще дебютира през януари 2020 година. Новият турнир ще противопоставя отбори от по петима тенисисти. 24 отбора в рамките на 10 дни ще премерят сили, като мачовете ще се играят в три града. Тимовете ще бъдат определени на базата на ранглистата на водещите тенисисти. Право на участие ще имат първите 24 в ранглистата от различни държави.

Желанието на Григор Димитров да играе в турнира означава, че България ще може да изпрати свои тим, в който участие ще вземат още Димитър Кузманов и Адриан Андреев. 

Новият турнир ще има награден фонд от 15 милиона долара. Победителят пък ще получи 750 точки за ранглистата. Очаква се в най-скоро време да се разбере дали турнирът ще бъде квалификация за олимпийските игри в Токио.

КАК ЕДНО СЕЛФИ ЗАБЪРКА ГРИШО В НАРКОТРАФИК В БРИЗБЕЙН

Към момента Димитров не отговаря на критериите за участие на Игрите догодина. За да го направи, той трябва да играе и за купа "Дейвис" през този и следващия сезон. За последно хасковлията бе част от състава на България през 2015-а, след което отпадна в първия кръг на олимпиадата в Рио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички