Григор Димитров не успя да преодолее първото тежко препятствие за 2019г. и е аут от Бризбън


Григор Димитров не успя да преодолее първото тежко препятствие за 2019г. и е аут от Бризбън
Снимка: Getty Images/Gulliver

25685 0

Григор Димитров не успя да се справи с Кей Нишикори на 1/4-финалите на турнира в Бризбън. Българинът загуби в два сета с 5:7, 5:7 и е аут от турнира. Това бе първото по-тежко за изпитание за българина, но той не успя да се справи, напускайки турнира по-рано и от миналата година, когато отпадна полуфиналите.

Нишикори пък ще има за съперник френският тенисист Жереми Шарди на полуфинала. Първият сет вървеше изключително равностойно. За съжаление обаче, точно към края, в 11-ия гейм, Григор се пропука. Нишикори успя да осъществи пробив за 5:6. Българинът бе изправен пред голяма трудност, като трябваше да спаси две поредни точки за пробив. Той успя, като дори и си осигури предимство, което обаче бързо пропиля и Нишикори спечели следващите две точки, а след това последва и един уинър - и 5:6 за Нишикори. В последвалия гейм японецът бе категоричен и затвори сета, в който Григор нямаше точка за пробив.

Във втория сет Григор направи рано пробив - още във втория гейм и играта му вървеше отлично до седмия гейм, когато за 4:3 Нишикори върна пробива, а в 11-ия японеца стигна и до втори такъв за 5:6. Димитров не съумя по никакъв начин да се противопостави след това и напусна турнира в Бризбън. Григор остава само с една победа в шест мача срещу Нишикори, която постигна именно в Бризбейн преди две години. В полуфиналите на тазгодишното издание Нишикори ще играе с Жереми Шарди.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 Григор сервира пръв в двубоя. Откриващият гейм мина безоблачно и го взе на 0. 

1:1 Същото обаче стори и Нишикори, печелейки първото си подаване също на 0. 

2:1 Този път Нишикори взе точка за 30:15, но след това пресили един удар от бекхенд и изкара топката в аут за 40:15. Димитров не сгреши и затвори подаването си без драма. 

2:2 Японецът направи първата си двойна грешка в двубоя за равни 15. Димитров обаче не успя да обърне резултата, след като прати топката в мрежата. Последва нов равен резултата, като българинът изпусна страхотен шанс - Нишикори бе излязъл на мрежата, но Григор не успя да насочи добре удара си и закачи мрежата - 30:40. След това Нишикори затвори гейма при първата възможност. 

3:2 С добро представяне на сервиса си Григор успя да затвори бързо подаването си на 0. 

3:3 Бекхенд в мрежата на Григор и ас на Нишикори направиха преднината му 0:30. И за разлика от предното си подаване не допусна колебание и също го взе на 0.

4:3 С добър бекхенд от страна на японския тенисист резултатът стана 15:15. Григор обаче бързо си осигури преднина от 2 точки, след което и взе гейма.

4:4 Гейм на 15 за Нишикори и равенството между двамата продължава. 

5:4 Деветият гейм бе и най-напрегнатия досега. Григор допусна изравняване за 40:40 след непредизвикана грешка от смаш. Той обаче реагира мигновено с ас и с още един добър сервис за 5:4. 

5:5 Този гейм бе също доста оспорван. При 30:30 имашеразиграване от 17 удара, което завърши с нов удар в мрежата от страна на Григор. Нов неуспешен форхенд доведе до равенство. 

5:6 (пробив) Пробив за японеца в най-неподходящия момент за Григор. Българинът бе изправен пред голяма трудност, като трябваше да спаси две поредни точки за пробив. Той успя, като дори и си осигури предимство обаче, което бързо пропиля и Нишикори спечели следващите две точки, още един уинър и 5:6 за Нишикори. 

5:7 Нишикори се представи по категоричен начин и затоври гейма на 15, и сета 5:7.

ВТОРИ СЕТ

1:0 Изглежда воден от емоцията от предния сет Григор имаше леки затруднения в откриващия гейм на втория сет. Два пъти се стигна до равенство в точките, но ас даде предимство на българина, а след това директна точка от ретур върна отново равните точки. След чудесно изпълнение на Димитров на мрежата и последвал уинър бе сложена точка на подаването му.

2:0 (пробив) Геймът вървеше равностойно, но Григор съумя да стигне до точка за пробив, която бе и първата му за двубоя. Топката отскочи неудобно за Нишикори, като той бе излязъл на мрежата, но не успя да завърши удара си и така Димитров се възползва от първата си възможност. 

3:0 Нишикори бе много близо до това бързо-бързо да върне пробива, осигурявайки си два брейк пойнта - 15:40. Григор обаче показа увереност и направи 4 последователни точки, затваряйки подаването си с ас. 

3:1 Гейм на 15 за японския тенисист. 

4:1 Ранният пробив повлия изключително добре на играта на хасковлията. Вдъхновен и благодарение на добрия си бекхенд съумя да затвори гейма, давайки само точка на Нишикори.

4:2 Пореден гейм на 15 за Нишикори.

4:3 (пробив) Лош гейм за българина! Той започна с две точки изоставане на Григор, а след това Нишикори си осигури два брейк пойнта при 15:40. Те бяха отразени Григор, но Кей стигна и до трети шанс. Агресивен ретур от страна на японеца разликата от пробив.

4:4 Светкавичен гейм за Нишикори и всичко започва от начало в сета. 

5:4 Бърза реакция и от страна на Григор, който започна и завърши гейма с ас за 15:40. 

5:5 Нишикори изглежда, че вече забрав своите колебания и на 0 взе подаването си за ново равенство в сета. 

5:6 (пробив) Григор дръпна с 30:0, но след две по-дълги разигравания Кей изравни точките. При 40:30 за българина той допусна двойна грешка за равни 40, а нова двойна грешка осигури предимство на японеца, от което се въпозлва и отново в 11-ия гейм Григор допусна пробив, както и в първия сет.

5:7 Гейм на 0 и победа в два сета за Никишикори, който продължава към полуфиналите.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Димитров достигна до мача с японеца в четвъртфиналите на турнира, след като отстрани последователно Йошихито Нишиока и Джон Милман. Българинът и Нишикори досега са играли пет пъти един срещу друг. Японският тенисист е постигнал 4 победи и само една загуба, която обаче се случва именно в Бризбън, когато Димитров триумфира с титлата.

Френският тенисист Жереми Шарди пък си осигури място в полуфиналите на турнира в Бризбейн и именно той ще е съперникът на победителя от двубоя между Димитров и Нишикори. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички