Голямата промяна за Григор Димитров от работата с Агаси не е в тениса, а в главата

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри любопитна подробност от подготовката му в Лас Вегас за новия сезон. Оказа се, че освен с Андре Агаси, световният №21 е тренирал заедно и с неговата съпруга - Щефи Граф, която е носител на 22 титли от Големия шлем при жените.

"В една тренировка си разменяхме удари. Аз бях от едната страна, а той и Щефи - от другата. Първите две минути беше доста напрегнато. Те умеят да удрят и да пласират ударите си по изключителен начин. Беше чисто удоволствие", сподели Димитров за преживяването си и разказа за подготвителния си лагер отвъд Океана.

Акция срещу "черното тото": Десетки арестувани за уреждането на близо 100 срещи

Испанската полиция разби криминална група, която се е занимавала с уреждане на изхода от мачове и "черно тото", като задържа общо 15 човека и раз...

Димитров обясни, че благодарение на прекараното време със семейството на именития 8-кратен шампион в турнири от Големия шлем, е станал по-добър човек и е променил виждането си за живота.

"Бяха страхотни четири седмици. Андре и цялото му семейство бяха толкова мили с мен. Прекарах почти цялото си свободно време с тях. Мисля, че резултатът е, че съм по-добър човек. Не искам да назова нещо конкретно, с което той ми помага. Става въпрос за всичко - от това да съм по-грижовен до това да ми помага за открия себе си като личност", сподели още Димитров. 

"Тенисът е страхотен спорт, но не е задължително да се определям само с него. Искам да правя повече неща извън корта. Тенисът е страхотна платформа, за да се справям добре. Със сигурност искам да бъда номер 1 в света, да печеля турнири от Шлема, но има и много други неща, които искам да направя. За мен той е един от най-добрите примери не само в спорта, но и извън него, които мога да имам. Той е постигнал толкова много извън корта", допълни българският представител сред най-големите представители на най-популярния индивидуален спорт.

Кой ще е първият съперник на Григор Димитров на Australian Open вижте тук!

Още по темата

Please select answer!