Година по-късно: Оценка "отличен" за тандема Димитров/Валверду


Година по-късно: Оценка "отличен" за тандема Димитров/Валверду
Снимка: Guliver/GettyImages

2034 0

Точно преди 1 година Григор Димитров беше под №37 в световната ранглиста. След поредица от слаби резултати той се срина главоломно и не само изпадна от елита на мъжкия тенис, но имаше възможност да изпадне дори от топ 50. Свободното падане на хасковлията изуми всички анализатори в спорта, а самият тенисист не показваше признаци скоро да излезе от кризата.

Точно година по-късно обаче Димитров отново е част от топ 10 (все още неофициално, но от началото на следващата седмица ще е №10). Григор прави голямото си завръщане в елита, три години след като за пръв път се класира там. Единствената разлика... Даниел Валверду.

Това е може би най-доброто решение на Гришо в последните години, след като лично той направи този избор, залагайки на бившия треньор на Анди Мъри. И коренната промяната в играта на Димитров започна.

Родният представител започна да залага на по-сигурен арсенал от удара, не търсеше толова атрактивното, колкото ефективното и подбираше по-внимателно моментите, в които да се опита да завърши дадена точка.

До края на 2016 година Григор скочи с 20 места в ранглистата и завърши под №17. А началото на следващия сезон беше просто зашеметяващо - титла в Бризбейн, полуфинал на Australian Open (епичен мач срещу Рафаел Надал) и още един триумф в София. Това приближи Димитров максимално до топ 10, а в следващите месеци имаше да защитава малко точки. Заговори се дори за попадане в топ 5 на ранглистата около "Уимбълдън", но за съжаление сезонът на клей не беше особено успешен за родния представител. И въпреки това целта е изпълнена - Григор отново е в топ 10 на световния тенис.

Сега, година по-късно, дуетът трябва да покаже, че израстването продължава. Финалът на сезона ще е много тежък, защото Димитров има да защитава много точки. Досега тандемът Григор/Даниел бележи прогрес във всяко едно отношение. Остава да видим дали двамата са готови за сериозния скок - да затвърди и подобри постиженията, записани в първите 365 дни на тяхното партньорство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички