Финал преди финала: Медведев смачка любимеца на феновете в София


Финал преди финала: Медведев смачка любимеца на феновете в София
Снимка: Sportlive.bg/Тодор Маргаритов

2647 0

Безапелационен! Само така може да бъде определен Даниил Медведев и ходът му към финала на тенис турнира Sofia Open в полуфинала срещу Гаел Монфис. Безгрешната игра на руснака му гарантира изключителна победа с 6:2, 6:4 срещу най-добре представящия се тенисист в надпреварата до момента.

След като в петъчната програма френският тенисист смачка големия фаворит Стефанос Циципас, Монфис не се оказа сериозна пречка за Медведев, който приключи срещата за малко повече от час.

В първия сет двамата си размениха по гейм преди да се стигна до драматичен развой в 3-ия. Монфис отрази цели три точки за пробив, но при четвъртата допусна непредизвикана грешка и беше пробив. Сценарият се повтори и в гейм №5, а Медведев, който вкара едва 47% от първите си сервиси не позволи нито един шанс на своя съперник - 6:2.

С нови два пробива се отчете руснакът, който поведе с 4:1, а във втория сет и сервисът му беше с далеч по-голяма успеваемост (над 90%). Той се защити и от цели 3 точки за пробив при 4:1 с прекрасни сервиси и поведе с 5:1. Френският ас не се предаде, като дори върна единия пробив, след като преди това пропусна цели 6 шанса да реализира "брейк" в своя полза - 5:3. Монфис защити подаването си, но Медведев си върна концентрацията и с гейм на 15 затвори мача.

Денят определено не принадлежеше на Монфис, чийто сервис не вървеше. Той наниза едва 4 аса, а в същото време допусна 5 двойни грешки. Монфис имаше своите шансове във 2-ия сет, но не реализира нито един от открилите се пред него 6 брейк пойнта преди неговият съперник да реализира от своя страна два пробива. Прекалените грешки от бекхенд и защитната "стена", която срещна, му попречиха да покаже това, което свикнахме да наблюдаваме в последните няколко дни от негова страна.

Това беше първи мач в съперничеството на двамата, а Медведев, след като започна турнира със загубен сет, показва невероятен тенис и играе почти безгрешно. Това ще бъде втори финал за руснака за 2019 година, след като игра в последната среща на тенис турнира в Бризбън, но тогава загуби от Кей Нишикори. Във финала Министъра (както е популярен той в Русия) се изправя срещу Мартон Фучович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички