Федерер възкръсна в мач на воля и класа и отвоюва полуфинал в Мелбърн


Федерер възкръсна в мач на воля и класа и отвоюва полуфинал в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

2512 0

Играещата легенда в тениса Роджър Федерер за пореден път доказа величието си, този път в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Той надделя над Тенис Сандгрен с 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3 и направи чудеса от храброст в този мач.

Швейцарецът беше опрян до стената в четвъртия сет, но успя да спаси седем мачбола - три на свой сервис при 4:5 гейма, а после още четири в тайбрека, включително наваксвайки изоставане от 3:6 точки. Особено атрактивно Федерер спаси шестия мачбол, след светкавична размяна на удари на мрежата Той се пребори и със здровословен проблем - почувства болка в слабините, за да стигне до страхотен обрат над 10 години по-младия си съперник днес.

Федерер изглеждаше, че е загубил този двубой, когато взе медицински таймаут при 6:3, 2:6, 0:3 в свой ущърб. В петия сет обаче той показа коренно различно лице и сякаш травмата беше отшумяла. Маестрото се движеше навсякъде из корта и успя да обърне нещата в своя полза.

Трябва да се отбележи, че и в трети кръг на надпреварата в Мелбърн Федерер показа воля и силна психика, след като се спаси след 4-8 изоставане в шампионския тайбрек срещу Джон Милман. "Мисля, че съм един невероятен късметлия днес", заяви след успеха швейцарската звезда. Роджър сподели, че е усетил болка в слабините още след втория сет и това е ограничило движението му, но той е играл със следната мисъл - опитай да останеш в още едно разиграване! "Надявах се на мачболите да не направи печеливш удар, да сбърка един-два пъти, но определено бях късметлия", подчерта Федерер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички