Ето срещу кого ще се изправи Григор на финала, ако отстрани Медведев


Ето срещу кого ще се изправи Григор на финала, ако отстрани Медведев
Снимка: Guliver/GettyImages

6061 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза тази нощ срещу руснака Данил Медведев в полуфинален сблъсък на US Open. Ако бившият №3 се справи със съпротивата на Медведев, то на финала го очаква победителя от другия полуфинален двубой - Рафаел Надал срещу Матео Беретини.

До това се стигна, след като през изминалата нощ Надал и Беретини си осигуриха място на полуфиналите благодарение на силната си игра в 1/4-финалната фаза. Световният №2 нямаше особени проблеми с Диего Шварцман, докато Беретини изигра петсетов трилър срещу Монфис, завършил в тайбрек (подробности четете тук).

Димитров и Надал са се срещали 12 пъти на корта, като показателите за българина не са никак добри - 11 победи за испанеца срещу само една за Григор. Единствената победа за Димитров над Надал дойде през 2016-а в Китай, където отново се играе на твърди кортове.

Що се отнася до Беретини, Григор се е изправял само веднъж срещу италианеца, като съумя да спечели мача. Срещата между двамата се състоя на клей в Монте Карло по-рано през годината, като Димитров спечели в два сета. И за двамата тенисисти това е най-предното класиране в турнир от Големия шлем.

А защо Медведев може да се окаже по-голямо изпитание за Григор от Федерер - четете в този анализ на SportLive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички