Джокович превзе Париж в своя 50-и финал в Мастърс-турнир


Джокович превзе Париж в своя 50-и финал в Мастърс-турнир
Снимка: Getty Images/Guliver

2116 0

Световният номер 1 Новак Джокович надигра Денис Шаповалов с 6-3, 6-4 във финала на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж за около час и десет минути игра. Двубоят във френската столица започна по-добре за четирикратния шампион в надпреварата, който проби рано и дръпна на бърза ръка с 3-0, като този пробив се оказа достатъчен за Джокера и първия сет.

Във втората част младият канадец бе равностоен до 3-3 гейма, а сърбинът натисна при първата открила му се възможност за брейк и реализира решителния пробив, за да триумфира за пети път в съревнованието в зала „Берси“ след 2009, 2013, 2014 и 2015.

Миналата година Ноле отстъпи в спора за титлата на руснака Карен Хачанов. Номер 1 в света даде само точка за пробив на Шаповалов в днешната среща, като голямата разлика между двамата дойде от точките, спечелени на втори сервис – 80 срещу 18% за Джокович. Той е вече четири от четири в преките сблъсъци с канадеца.

16-кратният шампион в турнирите от Шлема триумфира за 34-ти път в сериите Мастърс 1000 в своето юбилейно 50-о участие във финал от тази категория на ATP. Така той е на само една от Рафаел Надал, който вчера се отказа заради проблем в областта на коремните мускули преди двубоя си с Шаповалов. Представителят на Канада игра в първия си финал от Мастърс 1000 сериите, като наскоро грабна първа титла в кариерата – тази в Стокхолм от сериите 250.

От 4 ноември Джокович ще загуби първото място в ранглистата за сметка на Надал, но все още има възможност да завърши за шеста година като най-добрият при мъжете при добро стечение на обстоятелствата в заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички