Признание от Джокович към Гришо: Може би беше по-добрият играч, но...


Признание от Джокович към Гришо: Може би беше по-добрият играч, но...
Снимка: Getty Images/Gulliver

5883 0

Новак Джокович призна, че е имал сериозни проблеми в мача си срещу Григор Димитров, въпреки че успя да спечели в 2 сета - 7:6 (5), 6:4. Сърбинът даде своята гледна точка на изумителния първи сет, в който българинът предложи сериозен отпор срещу световния №1, като смята, че именно хасковлията е бил по-добрият играч в решаващия тайбрек. 

"Той може би беше по-добрият играч в тайбрека. Гришо водеше с 5:3, а след това с 5:4, но имаше две разигравания на негов сервис. Успях да вкарам добри ретури и до последно връщах, за да го накарам да прави още допълнителни удари... И двамата разбирахме колко е важна победата в първия сет, за да може да се чувства победителят по-релаксиран във втората част и да започне да игра по-освободено", сподели Джокович за ключовата първа част. 

"В началото на втория сет бях пределно фокусиран. Справих се добре и успях да го пробия рано, а след това да задържа високо ниво в моите подавания и в крайна сметка да спечеля", отсече световният №1. Ударът, който промени всичко между двамата, може да видите в това видео

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички