Джак Сок надви Зверев в драматичен мач и ще се изправи срещу Григор на полуфиналите


Джак Сок надви Зверев в драматичен мач и ще се изправи срещу Григор на полуфиналите
Снимка: Getty Images/Gulliver

10226 0

Джак Сок завършва на второ място в група "Борис Бекер" във Финалите на ATP, след уникална драма срещу Александър Зверев с 4:6, 6:1, 4:6.  Американецът ще срещне Григор Димитров в първия полуфинал на турнира в Лондон, който ще е в събота вечер.  Крайният резултат от срещата бе непредвидим до самия край, тъй като и двамата хвърлиха всички сили в последния сет и имаше общо 5 пробива.

Макар Зверев да имаше своите моменти в първия сет, то бе далеч от играта, която показа срещу Роджър Федерер в предния мач. До седмия гейм нямаше пробиви, макар още в началните такива и двамата да имаха възможности. Тогава Сок напредна в резултата с 40:15 и с форхенд уинър направи пробив още при първата точка. В следващия гейм трябваше да навакса от 40:0, за да затвърди пробива си, но успя и това тотално отчая младия Зверев. При 4:5 на свое подаване Сок затвори сета на 15.

Във втория сет нещата на корта се промениха изцяло. Зверев показа коренно различно, както и Сок, но не в положителна насока. Американецът спечели само веднъж подаването си, а Зверев затвори сета с 6:1, с което изравни резултата в срещата.

Третият решаващ сет бе изключително драматичен. Двамата не успяха да вземат първите си подавания, а Сок пръв спря серията от пробиви, като в четвъртия гейм осъществи брейк за 3:1, а след това спечели и следващото си подаване за 4:1.

В седмия гейм световният №9 спаси точка за пробив, но при втората не успя и отново се стигна до брейк - 4:3. При 4:5 Зверев сервираше, но се провали и Сок затвори мача - 4:6.

Първи сет

1:0 Без драма и напрежение Зверев печели първото си подаване в срещата.

1:1 Сок отрази две точки за пробив на Зверев при 40:15. С воле от форхенд и много мощен сервис затрудни максимално съперника си и спечели, макар и трудно, подаването си.

2:1 Този път на Зверев му се наложи да спасява 2 точки за пробив, благодарение на добър форхенд. Сок обаче имаше и трети шанс за пробив, като ретура му излезе в аут. С ас световният номер 3 спечели подаването си.

2:2 Този път без затруднения, Сок печели на 15.

3:2 Зверев печели подаване си на 0.

3:3 Германецът отново стигна до точка за пробив, която бе пропиляна. Сок заложи на силния сервис, който да го задържи в гейма. 

3:4 (пробив) Въпреки че бе близо до пробив, то на подаването си изостана с 15:40. С форхенд уинър Сок се възползва още на първата точка. 

3:5 Сок затвърди пробива си, след като изоставаше с 0:40! Направи го след три зашеметяващи първи сервиса. Форхенд в аут на Зверев и още един силен сервис и спечели подаването си. 

4:5 Американецът отново стигна до шанс за пробив, който щеше да му донесе спечелване на сета, но грешка от бекхенд го провали. Зверев обаче наблегна на сервиса и засега остава в сета.

4:6 Дроп шот запечатва успеха на американеца в сета. Напълно заслужен, показа по-голяма борбеност, докато Зверев до този момент не успява да покаже играта от предния си мач срещу Федерер.

Втори сет

1:0 Слаб форхенд на Зверев и равни 40. Отново не много лесен за 20-годишния тенисист, с поредна непредизвикана грешка, но при третото предимство взе подаването си.

2:0 (пробив) Оптимистично начало за Зверев в сета и първи пробив за него в срещата. Благодарения на няколко уинъра от ретур се връща в срещата.

3:0 Въпреки че имаше изравняване от 30:30, Зверев задържа преднината си и продължава добрата серия.

4:0 (пробив) Няма и спомен от играта на Сок през първата част. Зверев си осугрява три поредни точки за пробив, като американецът успя да отрази първите две, но бекхенд в аут осигури втори пробив на Зверев.

5:0 Световният номер 3 печели подаването си на 0, а срещата върви към трети решаващ сет.

5:1 Най-сетне Джак прекъсна серията от 5 поредни гейма на Зверев и взе подаването си. 

6:1 Безкомпромисен, Зверев затваря сета на 15 и изравнява резултата. 

Трети сет

1:0 (пробив) И след кратката почивка, Сок не показа по-различна игра. Върна се в гейма, от 30:0, но при втората точка за пробив Зверев играеше доста от основната линия, което принуди американеца да сгреши. 

1:1 (пробив) Невероятно. Зверев очаквано поведе с точка, но след това Сок направи четири поредни и точно, когато не се виждаше как ще затрудни опонента си му върна пробива. 

1:2 Сок печели подаването си на 15.

1:3 (пробив) Битката продължава да е непредвидима до самия край. Сок пропиля две точки за пробив и се стигна до равенство, при него първо американецът взе предимство след двойна грешка на Зверев, четвърта за него в срещата, направи нов пробив.

1:4 Сок взима и това свое подаване на 15, Зверев няма право на повече грешки.

2:4 Третият в света този път взима гейма си, само точка за Сок.

3:4 (пробив) Този мач е наистина непредвидим. Зверев поведе с 40:30, но не успя да пробие. При втория шанс в гейма обаче, Сок прати топката в мрежата от форхенд и Зверев ще сервира за равни геймове.

4:4 Гейм на 15 за Зверев.

4:5 Този път Сок показа силна игра и с брутален форхенд и доп шот уинър е само на гейм от полуфиналите. 

Преди срещата

Toва ще е трета среща помежду им. Двата им мача бяха през миналия сезон. Американецът спечели драматична победа с 6:7 (4), 7:6 (4), 6:4 на полуфиналите в Стокхолм, а германецът постигна убедителен успех с 6:4, 6:2 в осминафиналите в Пекин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички