До 3 септември чакат отговор от Григор Димитров за "Купа Дейвис"


До 3 септември чакат отговор от Григор Димитров за "Купа Дейвис"
Снимка: Getty Images/Gulliver

4381 0

До 3 септември Григор Димитров трябва да е наясно дали ще играе в националния отбор за “Купа Дейвис”. Тогава капитанът на националния отбор Тодор Енев ще обяви състава за двубоя с Южна Африка на 13-14 септември в “Келвин Гроув клъб” в Кейптаун от група II на зона Европа/Африка от световното по тенис за мъже, пише “24 часа”.

Шансовете българската звезда да се включи в състава обаче са минимални. Ако откаже отново “Дейвис”, бившият шампион от финалите на АТP губи шанс да участва на Олимпиадата в Токио догодина, защото няма да отговаря на изискванията на правилника за мачове в националния в олимпийския цикъл. Последното му участие бе в Люксембург през 2015 г.

Шансовете на Григор да попадне в схемата за Токио обаче не са големи заради пропадането му в ранглистата. В Япония ще бъдат допуснати 64-ма тенисисти поединично, като 56 от местата се заемат директно, а останалите 8 се определят от международната федерация. Това е шансът за Димитров (да не забравяме какви позиции има България в ITF), ако той наистина има желание да представя България на игрите, но засега не е проявил такова.

А каква според самия Григор е причината за невероятния срив в представянето му вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички