Григор Димитров обясни причините за невероятния срив в представянето си


Григор Димитров обясни причините за невероятния срив в представянето си
Снимка: Getty Images/Guliver

21346 0

Първата ракета на България Григор Димитров даде своето обяснения за слабите резултати от началото на 2019 година. За последно той игра на Лос Кабос, но напусна турнира АТР 250 надпреварата след тежка загуба от аржентинеца Гуидо Пея във втория кръг.

"Не мога да дам една конкретна причина за резултатите. Има много причини да отпаднеш рано в даден турнир. Аз се опитвам да не мисля срещу кого губя - без значение дали е №400 или №500. За мен това няма значение, защото има много други фактори. Няма никакво съмнение, че контузията в рамото ме върна много назад - тя едно от основните неща, с които трябваше да се преборя през изминалите шест месеца. Трябваше да сменя конфигурациите на ракетата ми и след това да свикна с новите. Така губя от увереността си, губя от играта с", заяви той пред Milenio.

"Върнах се назад и си казах, че няма накъде да е по-зле, така че нека просто започнем да изграждаме всичко отново. Рамото ми сега е по-добре, аз съм по-добре и съм по-постоянен в тренировките. Нещата отново ще се върнат към нормалното за мен. За мен е важно да виждат и друго от нас, тенисистите, защото те виждат единствено мачовете, тренировките.

Винаги съм твърдял, че най-голямата ти сила е и най-голямата ти слабост. . От доста години работя върху гъвкавостта си и върху скоростта. Мисля, че това, както и подвижността и умението да чета играта, са силните ми страни", сподели още Григор.

А в какъв любопитен турнир Димитров потвърди участие вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички