Бащата на Григор: Той имаше 40% разкъсване на мускула

Бащата на Григор Димитров – Димитър Господинов, бе удостоен със званието почетен гражданин на Хасково. Той коментира и представянето на сина си на Откритото първенство на САЩ, където Гришо отпадна на полуфиналите от Данийл Медведев.

Господинов освен това разкри, че състоянието на Григор само до преди няколко месеца не е било никак добро. "Гордея се с него. Най-важното и най-радостното е, че преди US Open Григор мина ядрено-магнитен резонанс и вече е добре. Той имаше 40% разкъсване на мускула в раменната става и за момента няма абсолютно нищо. Може би това е една от причините, така да бъде по-освободен и да играе с по-голямо желание“, каза в Хасково Димитър Димитров, цитиран от БТВ.

Григор: Какво ме вдъхнови на US Open 2019? Това, че съм българин!

Заради редицата интересни резултати на тазгодишното издание на турнира, сайтът на US Open се опита да намери отговор какво е вдъхновило тенисисти...

"Винаги, когато той се чувства добре на корта и когато представя най-доброто, винаги съм бил удовлетворен. Григор не е спирал да мисли за Хасково и при всеки един удобен момент си идва в града. По всяка вероятност следващата му среща с вас, медиите, ще бъде през месец ноември“, съобщи още бащата на Гришо.

От днес официално Григор се завърна и в топ 25 на тениса - ето какъв скок направи в ранглистата.

Още по темата

Please select answer!