Андерсън и Надал ще спорят за титлата в Ню Йорк


Андерсън и Надал ще спорят за титлата в Ню Йорк
Снимка: БГНЕС

1336 0

Рафаел Надал и Кевин Андерсън ще спорят за титлата от последния за годината турнир от Големия шлем – Ю Ес Оупън. Това стана ясно, след като Краля на клея и южноамериканецът спечелиха своите мачове от полуфиналната фаза на надпреварата.

Световният номер 1 се наложи по категоричен начин над аржентинеца Хуан Мартин дел Потро с 4-6, 6-0, 6-3, 6-2 в драматичен двубой, продължил 2 часа и 31 минути. Надал изпита затруднения единствено в първата част на срещата, когато Кулата от Тандил реализира първи пробив, който впоследствие затвърди, за да поведе с 4-2 гейма.

Елиминиралият последователно Доминик Тийм и Роджър Федерер съумя да запази аванса си в сета и така в крайна сметка записа откриващата част на своята сметка.

Във втората част ситуацията на корта драстично се промени, след като носителят на 15 титли от Шлема съумя да пречупи тотално съпротивата на своя съперник. Надал изравни сетовете след категоричното 6-0, а след това реализира нов брейк в третата част, за да дръпне с 3-0 в резултата. Поставеният под номер 24 в схемата на турнира се опита да върне пробива, както и да спре подема на световния номер 1, но играта на испанеца бе безапелационна, което заслужено му донесе и победата в третия сет.

В четвъртата част Рафа натрупа бързо-бързо аванс от пет гейма за 5-1, което му бе абсолютно достатъчно, за да се поздрави в крайна сметка и с победата в мача.

В спор за титлата Матадора ще се изправи срещу силно сервиращия Кевин Андерсън от ЮАР, който се наложи в другата полуфинална среща над Пабло Кареньо Буста от Испания също с 3-1 сета.

Андерсън подобно на Надал, загуби първата част на двубоя, но след това значително подобри играта си и съумя да направи пълен обрат в мача. Във втория сет 31-годишният гигант реализира решаващ брейк при 6-5 в негова полза, с което съумя да изравни за 1-1 сета. В третата и четвъртата част отново южноафриканецът доминираше ситуацията на корта, което бе материализирано с по един решаващ пробив и в двата сета.

Единственият тенисист в схемата, който не бе изгубил сет в надпреварата, така и не съумя да намери противодействие на силно сервиращия Андерсън и така приключи с изключителното си представяне в Ню Йорк.

За 203-сантиметровия исполин от ЮАР това ще бъде първи финал в турнир от Големия шлем, докато визитката на Надал е изключително богата. Матадора ще се бори за 16-та титла от Шлема, а ще има и психологическото предимство срещу своя опонент, след като от 4 мача има 4 записани победи.

За последно двамата се срещнаха през тази година на турнира в Барселона, където Краля на клея се наложи по категоричен начин с 6-3, 6-4, а впоследствие завоюва за рекорден десети път титлата от столицата на Каталуния. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички