Няма да има мач Надал - Федерер на US Open, Дел Потро развали партито


Няма да има мач Надал - Федерер на US Open, Дел Потро развали партито
Снимка: Getty Images/Guliver

1784 0

И през 2017 година двамата най-големите тенисисти в историята на този спорт – Роджър Федерер и Рафаел Надал, няма да играят мач на US Open. Досега двамата никога не бяха се срещали на последния турнир за годината от Големия шлем и това отново няма да се случи, след като Федерер не можа да победи шампиона в Ню Йорк от 2009 година Хуан-Мартин Дел Потро – 5:7, 6:3, 6:7 (8), 4:6.

Като цяло мачът премина на приливи и отливи и от двамата, но голямата разлика този път беше в играта на мрежата – там Федерер претърпя пълен провал в ключовите моменти от срещата, след като Дел Потро много умело успяваше да го контрира и да го кара да бърка. В играта на швейцареца също липсваше постоянство и това допълнително наклони везните в полза на аржентинеца.

Ключов за развитието на мача се оказа третият сет, където Федерер навакса пасив от един пробив, след като Дел Потро направи двойна грешка на точка за пробив при 4:2 в своя полза, за да се стигне до тайбрек. Там Федерер имаше цели 4 сетбола, 2 от които на собствен сервис, като и в двата случая аржентинецът се справи след невероятно точни тежки удари от форхенд и бекхенд, като във втория случай контрира чудесно воле на швейцареца по немислим начин.

В оказалия се последен в мача четвърти сет Федерер беше пробит в петия гейм, след като отрази две поредни точки за пробив, но после сбърка смач, а на третата точка за пробив Дел Потро с малко късмет, закачайки мрежата, направи печеливш минаващ удар. За финал имаше малко драма, когато Дел Потро сервираше за мача при 5:4 и Федерер навакса от 30:0 до 30:30, но швейцарецът не успя да стигне до точка за пробив при смел опит да направи воле едва ли не с плонж и това беше всичко в мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички