Агаси разкри на какво учи Григор и заяви: Много бързо станахме близки


Агаси разкри на какво учи Григор и заяви: Много бързо станахме близки
Снимка: Gettty Images/Guliver

6008 0

Легендата в мъжкия тенис Андре Агаси говори за работата си с първата ракета на България Григор Димитров. Агаси е в Мелбърн, където сътрудничи на българина и треньора му в участието на Australian Open. Американецът заяви, че според него фаворит за спечелването на турнира е Новак Джокович, но се надява, че и Димитров "има какво да каже".

"Надявам се, че Григор има какво да ни каже. Всичко, което можем да направим към този момент, е да погледнем към историята, а тя ни ни казва, че Новак е в най-добрата си форма и е готов да го направи отново. Определено обича да играе тук и няма как да не е фаворит", заяви той за Lavazza Cafe.

ГОЛЯМАТА ПРОМЯНА ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ ОТ РАБОТАТА С АГАСИ НЕ Е В ТЕНИСА, А В ГЛАВАТА

Относно следващия съперник на Григор - Томас Фабиано, Агаси заяви: "Ще се получи страхотно. Не можех да бъда по-развълнуван от това какъв човек е той и колко близки станахме толкова бързо".

"Според мен в тениса има три ясни очертания - когато си поел контрола, когато си в неутрална позиция и когато се защитаваш. Когато Григор контролираше преди, го правеше с риск, когато беше в неутралитет - бързо изоставаше, а при защита не успяваше да направи необходимия преход и изразходваше прекалено много сили. Ако можеш да лавираш между тези три компонента и да използваш силните си страни, това прави разликата. Трябва да работиш много усилено, ако не го правиш умно. Ако работиш прекалено усилено, е трудно да го правиш мач след мач. Надявам се, че той ще може да се справя много по-лесно за много по-дълго време", завърши легендарният тенисист.

Самият Григор разясни как точно му помага Агаси. Подробности четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички