8 години на обещаващ талант, 8 години на чувство за неудовлетвореност


8 години на обещаващ талант, 8 години на чувство за неудовлетвореност
Снимка: Guliver/GettyImages

5855 0

Един от най-добрите журналисти на тема "тенис" - анализаторът на BBC Дейвид Лоу, сумира по брилянтен начин не само представянето на Григор Димитров срещу Рафаел Надал, но и като цяло последните 8 години от развитието на най-добрия български тенисист в историята.

Британецът е един от най-големите поддръжници на световния №9, като е един от журналистите, които предсказваха бляскаво бъдеще за Григор. Но с времето самият той на няколко пъти е говорил, че Димитров има кракти проблясъци е все още, макар и на 26 години, не е разгърнал безграничния талант, който притежава.

И по време на срещата срещу световния №1 Лоу с едва две публикации в "Twitter" изрази пред света това, което всички фенове на Гришо, а и на тениса, мислят.

"Димитров играе извън собствените си граници. 8 години на обещаващ талант, дестилирани в 3 поредни феноменални бекхенд уинъра. И все пак не проби Надал", написа Лоу в първата си публикация.

Журналистът визира момента в третия сет, в който при 2:2 Григор Димитров се добра до точка за пробив след спиращи дъха удари на българина. Но за пореден път той подходи плахо и не се възползва от слабия втори сервис на Надал, а пасивността му беше наказана.

А следващият "tweet" на британеца удари точно в "десятката": "8 години чувство за неудовлетвореност, дестилирани в 3 поредни шокиращи непредизвикани грешки от Димитров. 2:4 за Надал".

Григор Димитров определено е подобрил и физическото си представяне, и психическата си нагласа към мачовете в мъжкия тенис - проблем, който дълго време го държеше извън големите 10 дори след пробива му през 2014 година. Българинът обаче продължава да допуска фатални грешки в решаващите моменти срещу най-класните тенисисти - пропуски, които ако огранични поне на половина, ще се превърне в най-голямата заплаха на статуквото в топ 4 на мъжкия тенис. И ще започне да печели мачове като този срещу Надал, в който имаше всички предпоставки да стигне до успех. Но три поредни слаби отигравания го провалиха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички