4 години по-късно: На Григор му се налага да играе отново за България


4 години по-късно: На Григор му се налага да играе отново за България

3697 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров по всяка вероятност ще му се наложи да играе за България на турнира "Купа Дейвис", ако желае да участва на Олимпийските игри в Токио през 2020-а година. Причината е, че българинът не си е извоювал квота за Япония, а това може да стане само ако участва в предстоящите мачове на България.

Спортният директор на Българската тенис федерация Пресиян Коев сподели пред "България днес", че има отправена покана към Димитров: "Официално има отправена покана към Григор Димитров за участие в мачовете от "Купа Дейвис". Засега нямаме отговор."

До момента Димитров е отхвърлил последните пет подобни покани. Българинът се нуждае от поне две участия, за да се пребори за квота. Ракета №1 на България игра за последно в "Купа Дейвис" през 2015-а година. Ако Григор се появи в игра за България през новата година, то това ще бъде неговият 25 мач за националния ни отбор.

Междувременно българинът разкри чудесна новина преди навлизането в новия сезон. Той сподели, че едно от легендарните имена в световния тенис ще го придружи по време на неговото участие в Откритото първенство на Австралия. Повече подробности четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички