Искало ли е семейството на Григор да администрира турнира в София?


Искало ли е семейството на Григор да администрира турнира в София?
Снимка: Getty Images/Guliver

3586 0

Спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев коментира слуховете във връзка със слуховете, че семейството на Григор Димитров е искало да администрира турнира в София, както и за последните години, в които Григор не взима участие за Купа Дейвис с националния ни отбор.

"Официално такива неща няма пуснати никъде по медиите. Аз също съм ги чувал през други хора. Не мога да потвърдя, никой от семейството му или екипа му не ми е казал, че имат такова желание. Но има логика да е имало такива искания. Ние не сме страна. Турнирите са от веригата на АТП. Те се организират от там. Те решават кога да има нов турнир и кога да няма. БФТенис е била част от екипа, взел такъв турнир заедно с турската компания, която сега е заменена от дубайска компания. Официално тогава не е имало желание от страна на близките на Григор Димитров за турнира", заяви директорът пред "Дарик".

"Много искам да се намери отговора на въпросите, които сега витаят. Нашата комуникация в последните години е за Купа Дейвис. Той винаги е получавал писмена покана. В тези покани е имало заложени точки, освен финансовите средства, е имало точка да е посланик на детската ни програма. Много често в последните години тези точки са отпадали. Неговият екип е държал той да бъде само за събитията“.

Коев се върна и назад във времето, като разказа за една случка с Димитров: "България има мач с Гърция, националният ни тим тренира в Борисовата градина, той държи да е на корта „Малееви“. Ние осигуряваме топки за подготовката му. И така докато отборът се готви в Националния тесни център, той бе в „Малееви“. Той има индивидуална програма и когато е част от отбор".

Какво още заяви Коев за Григор и каква сума е била вложена в него през последните години - прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички