4 години по-късно: На Григор му се налага да играе отново за България

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров по всяка вероятност ще му се наложи да играе за България на турнира "Купа Дейвис", ако желае да участва на Олимпийските игри в Токио през 2020-а година. Причината е, че българинът не си е извоювал квота за Япония, а това може да стане само ако участва в предстоящите мачове на България.

Спортният директор на Българската тенис федерация Пресиян Коев сподели пред "България днес", че има отправена покана към Димитров: "Официално има отправена покана към Григор Димитров за участие в мачовете от "Купа Дейвис". Засега нямаме отговор."

Искало ли е семейството на Григор да администрира турнира в София?

Спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев коментира слуховете във връзка със слуховете, че семейството на Григор Димитров...

До момента Димитров е отхвърлил последните пет подобни покани. Българинът се нуждае от поне две участия, за да се пребори за квота. Ракета №1 на България игра за последно в "Купа Дейвис" през 2015-а година. Ако Григор се появи в игра за България през новата година, то това ще бъде неговият 25 мач за националния ни отбор.

Междувременно българинът разкри чудесна новина преди навлизането в новия сезон. Той сподели, че едно от легендарните имена в световния тенис ще го придружи по време на неговото участие в Откритото първенство на Австралия. Повече подробности четете в този материал.

Още по темата

Please select answer!