СНИМКА: Усмивката на Ивет Лалова, която прикова вниманието на един от най-известните фотографи


СНИМКА: Усмивката на Ивет Лалова, която прикова вниманието на един от най-известните фотографи
Снимка: LAP.BG/Liubomir Asenov

417 0

Безспорен факт е, че Ивет Лалова е една от най-чаровните и лъчезарни лекоатлетки по света. Красивата българка дълго време носеше званието "най-бързата бяла жена на планетата", но в същия дух може да бъде наричана и "най-красивата усмивка на планетата". 

За усмивката на Ивет разказва и един от най-добрите фотографи в света - Джеф Коен, който снима олимпийски спортисти от 1983 година насам. На Олимпийските игри в Токио обективът на Коен се спира върху Ивет, и по-конкретно върху нейната усмивка.

"Снимах старта на 200 метра на Олимпийските игри в Токио и се бях фокусирал върху Ивет Лалова-Колио от България. Беше първи кръг. Докато снимах, видях Ивет да се усмихва. Обикновено спринтьорите са вече в състезателен режим и не се усмихват просто ей така. Чудех се защо.

Предполагах се, че Ивет се наслаждава на олимпийския си момент. Усмивката бързо изчезна и се завърна състезателното изражение. Две седмици по-късно показах снимката на Ивет и я попитах дали помни защо се е усмихвала. Тя отвърна: "Мислех си как съм успяла да стигна до петата си олимпиада". Усмихнах се и ѝ отвърнах: "Браво на теб", споделя Коен.

А тук можете да си припомните историята на Ивет - от счупена бедрена кост до пета олимпиада!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Как изглеждаше Манчестър Юнайтед в последния мач на Кристиано Роналдо?

Кристиано Роналдо официално се завърна в Манчестър Юнайтед. Последният мач на португалската суперзвезда...

Реклама

Най-четени новини


виж всички