За историята! Рони О'Съливан триумфира в Саудитска Арабия и подобри рекорд на Джъд Тръмп (ВИДЕО)


За историята! Рони О'Съливан триумфира в Саудитска Арабия и подобри рекорд на Джъд Тръмп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2131 0

Легендарният Рони О'Съливан спечели първия в историята професионален турнир по снукър в Саудитска Арабия!

Ракетата взе и трите си мача в Рияд - 4:0 фрейма срещу Джон Хигинс (1/4-финал), 4:1 срещу Джъд Тръмп (1/2-финал) и 5:2 срещу Лука Бресел (финал).

Без 167, но 1 000 000 за следващото издание

Надпреварата ще се запомни най-вече с това, че за първи път на сукното присъстваше т.нар. 'златна топка', която бе на стойност 20 точки (позиционирана на борда зад кафявата) и с която можеше да бъде направен максимален брейк от 167. 

Нито един играч не го постигна и не грабна бонуса от 500 000 долара, но организаторите обещаха за следващото издание на турнира той да бъде увеличен двойно - до 1 милион долара.

Коментарът на Рони

"Това беше фантастичен турнир, а публиката беше невероятна. Всички състезатели се насладиха на гостоприемството. Това са турнирите, на който наистина имам желание да играя. Атмосферата на тях е чудесна", обясни О'Съливан след финала, цитиран от "WST".

Подобрен рекорд

Това бе пети трофей за "Гения от Чигуел" през сезон 2023/24, с който прибра чек за 250 000 паунда и така увеличи сметката си през кампанията до 1 141 500 паунда, подобрявайки рекорда на Джъд Тръмп по този показател (1 093 900).

"Исках да се представя добре тук. Започнах чудесно срещу Хигинс - това беше едно от най-добрите ми представяния. Срещу Тръмп изпитах малко затруднения, но на финала играх по-добре. Беше хубаво да чуя как феновете скандират името ми в края и вече нямам търпение да се върна за следващото издание на турнира. Хората тук обичат снукъра!", допълни още Рони.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички