Рони О'Съливан разкри тактиката си и констатира: Понякога снукърът може да бъде много труден, а друг път - много лесен


Рони О'Съливан разкри тактиката си и констатира: Понякога снукърът може да бъде много труден, а друг път - много лесен
Снимка: Getty Images

11458 0

Новият-стар шампион от "Шанхай Мастърс" - Рони О'Съливан, обясни, че е имал два плана в главата си преди началото на турнира.

47-годишната легенда на снукъра триумфира в китайския град, побеждавайки актуалния световен шампион Люка Бресел с 11:9 фрейма. По този начин Ракетата спечели титлата за четвърти пореден път (и общо пети) и така си гарантира 210 000 паунда от наградния фонд.

"Просто се постарах здраво. В ума ми имаше два плана - план "А" беше да изляза, да доминирам и да правя големи брейкове. План "Б" беше да бъда фокусиран и да сдържам емоциите си. Опитвах се да не показвам раздразнение. Това беше един от този тип турнири, в който играех под нивото си, но в моментите, когато трябваше се представях добре. Не съм бил на 'автопилот', всичко беше трудно от началото до края", заяви О'Съливан, цитиран от "WST".

"Когато се намираш в "зоната" и удряш добре топките, играта ти се струва лесна. В такива моменти усещаш, че можеш да правиш каквото си поискаш на масата. Когато обаче не си в нея, започваш да се страхуваш дори от самото излизане на масата. Това е плашещо! Понякога снукърът може да бъде много труден, а друг път - много лесен".

"В последните 2-3 години не бях изпитвал чувството, че мога да пропусна дадена топка. Направо летях. Сега обаче имаше някои удари, които изпуснах и се смеех на себе си", добави още Рони, а след това се изказа ласкаво по адрес на 28-годишния Бресел:

"Не съм изненадан, че Люка се представя толкова добре. Не беше изненада, че именно той стана световен шампион. Той има страхотна дарба да играе снукър. Това, което направи в "Крусибъл" беше невероятно. В последните години подобри много представянето си и е очевидно, че обича играта".

"Приятелката му беше с него тук в Шанхай и видях, че двамата си прекарват добре. Иска ми се да бях на неговия етап от кариерата му. Той е млад човек с много години пред себе си. Снукърът става все по-известен в Китай, така че в настоящия момент е хубаво да си професионален играч", завърши коментара си след финала Рони О'Съливан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички