Рони О'Съливан разкри тактиката си и констатира: Понякога снукърът може да бъде много труден, а друг път - много лесен


Рони О'Съливан разкри тактиката си и констатира: Понякога снукърът може да бъде много труден, а друг път - много лесен
Снимка: Getty Images

10910 0

Новият-стар шампион от "Шанхай Мастърс" - Рони О'Съливан, обясни, че е имал два плана в главата си преди началото на турнира.

47-годишната легенда на снукъра триумфира в китайския град, побеждавайки актуалния световен шампион Люка Бресел с 11:9 фрейма. По този начин Ракетата спечели титлата за четвърти пореден път (и общо пети) и така си гарантира 210 000 паунда от наградния фонд.

"Просто се постарах здраво. В ума ми имаше два плана - план "А" беше да изляза, да доминирам и да правя големи брейкове. План "Б" беше да бъда фокусиран и да сдържам емоциите си. Опитвах се да не показвам раздразнение. Това беше един от този тип турнири, в който играех под нивото си, но в моментите, когато трябваше се представях добре. Не съм бил на 'автопилот', всичко беше трудно от началото до края", заяви О'Съливан, цитиран от "WST".

"Когато се намираш в "зоната" и удряш добре топките, играта ти се струва лесна. В такива моменти усещаш, че можеш да правиш каквото си поискаш на масата. Когато обаче не си в нея, започваш да се страхуваш дори от самото излизане на масата. Това е плашещо! Понякога снукърът може да бъде много труден, а друг път - много лесен".

"В последните 2-3 години не бях изпитвал чувството, че мога да пропусна дадена топка. Направо летях. Сега обаче имаше някои удари, които изпуснах и се смеех на себе си", добави още Рони, а след това се изказа ласкаво по адрес на 28-годишния Бресел:

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

"Не съм изненадан, че Люка се представя толкова добре. Не беше изненада, че именно той стана световен шампион. Той има страхотна дарба да играе снукър. Това, което направи в "Крусибъл" беше невероятно. В последните години подобри много представянето си и е очевидно, че обича играта".

"Приятелката му беше с него тук в Шанхай и видях, че двамата си прекарват добре. Иска ми се да бях на неговия етап от кариерата му. Той е млад човек с много години пред себе си. Снукърът става все по-известен в Китай, така че в настоящия момент е хубаво да си професионален играч", завърши коментара си след финала Рони О'Съливан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички