Владимир Кличко идва в България, вижте кога


Владимир Кличко идва в България, вижте кога
Снимка: Guliver/Getty Images

3888 0

Световният шампион за професионалисти в тежка категория на четири версии Владимир Кличко ще дойде в България. Това ще се случи през юни тази година, когато между 10-и и 13-и ще се проведе директорски съвет на Световната боксова асоциация (WBA).

Паралелно ще има и семинар на реферите в Европа. Това заяви вчера Мариана Борисова, координатор на WBA за Стария континент.

На директорския съвет са поканени и други световни шампиони, както при мъжете, така и при жените, пише "Меридиан мач".

Борисова ще бъде наблюдател на боксовата галавечер във Враца на 9 май. В програмата й са включени осем мача за три интерконтинентални титли. Ще участват шестима българи, а боксьорката Галина Иванова ще се сражава за пояс.

"Гала вечер, която ще правим за трети път. Подобно ниво на професионален бокс досега не е имало в България. Три са титлите, които ще бъдат защитавани – те са интерконтинентални WBA. Имаме късметът да гледаме боксьори от Европа, Азия и Латинска Америка. Ще има и рейтингови мачове. Ще има и само български срещи. Тази гала вечер се прави съвместно с Филип Фодю и средствата са разделени. Българската страна си има нашите ангажименти, а другите техните. Щаб от 10 човека успя да случи нещата. Тежко ни е финансово, но община Враца помогна много на организацията. Има огромен интерес към събитието", каза Георги Езекиев, президентът на родния боксов съюз.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички