Весела Лечева отговори защо е уволнила Баба Розка


Весела Лечева отговори защо е уволнила Баба Розка
Снимка: БГНЕС

3588 0

"Трудно може да се направи равносметка за един месец управление, но ако трябва с една дума да охарактеризирам случващото се - ще кажа, че картината е тъжна. Заварих доста скандали. Доста нездрава атмосфера за работа. Доста политически назначения - не се е търсело компетентност и професионализъм, а по скоро приятелски и политически назначения", обяви служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева пред БНТ.

Олимпийската ни медалистка беше запитана защо е уволнила 91-годишната Розка Станчева. "Някои хора искат да станат герои за един ден, а смятам, че това е един много тежък и циничен пиар, който се опитват да си правят на гърба на тази възрастна жена. Розка е на 91 години, добре позната за мен. Като председател на Държавната агенция съм подпомагала нейно участие на Световно първенство за ветерани. Тя не е лишавана от държавна подкрепа, но да заемаш пост - съветник, за това се изискват различни качества", обясни спортният министър.

Тя потвърди започнатата проверка на раздаваните пари по младежки програми. „Това, което заварих, че на дадени организации без никакъв опит, са дадени десетки и стотици хиляди левове, нямаше как да не му назнача една по-внимателна проверка на всички сключени договори. Ще ви дам пример с една организация, която е създадена в деня, в който подава своя проект и бива одобрена от министъра в оставка“, каза Лечева.

Лечева очаква доклада на комисията. „Но тук още на пръв поглед се вижда, че изборът е имал субективен характер. И смятам, че за в бъдеще, тази програма трябва да има много по-прозрачни, обективни и независими критерии и оценители“, подчерта служебният министър. Тя подозира нередности с разходване на пари и за ненужен софтуер в Национална спортна база.

Още спортни новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички