Велико! Българин с 3-ти рекорд на Гинес - стори го с 1 ръка заради благотворителност


Велико! Българин с 3-ти рекорд на Гинес - стори го с 1 ръка заради благотворителност
Снимка: Уикипедия

1270 0

Благотворителна кауза мотивира българин да постави трети рекорд на Гинес. Става въпрос за плувеца Теодор Цветков. Подвигът му стартира в неделя в 15:00 часа, когато започна 10-километровото си плуване край Русе (в езерото Липник).

Цветков плува само с една ръка, докато другата бе привързана към тялото му. Българинът успя да преплува дистанцията за време от 4 часа, 19 минути и 31 секунди, като екипът му ще представи документите за рекорда на Гинес, информират колегите от NOVA.

Целта на Цветков бе посредством инициативата да бъдат събрани средства, които Сдружението на родителите на деца с онкохематологични заболявания да вложи в лечения и поддържащи терапии.

"Правя това в помощ на деца с онкохематологични заболявания, на едно сдружение, което помага" - сподели самият Цветков преди старта, цитиран от медията.

Любопитен факт е, че Цветков е двукратен рекордьор на Гинес. През 2018 година той отново плува 10 километра с една ръка, като тогава каузата бе събиране на средства за изграждане на плувен басейн за хора с увреждания.

През миналата година Теодор Цветков направи още нещо наглед невъзможно, за да подобри рекорд на Гинес. Той плува цели 71 часа без прекъсване.

Доброволецът Евгений Георгиев обясни повече за тазгодишната инициатива: "Това е сдружение, което помага на родители на деца с онкохематологични заболявания да се справят с лечението и поддържащата терапия.

Към това сдружение има и център за възстановяване. Децата, минали през такива заболявания, и техните близки напълно безвъзмездно могат периодично да идват".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички