Сензацията Петър Мицин: Мога да вляза в топ 3 на 400 метра на Игрите в Париж


Сензацията Петър Мицин: Мога да вляза в топ 3 на 400 метра на Игрите в Париж
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1585 0

Мога да вляза в Топ 3 на 400 метра свободен стил в Париж. Това обяви Петър Мицин след великолепното си представяне на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Белград.

Справка с резултатите от Игрите в Токио през 2020 година показва, че с постижението си от сръбската столица той би се класирал шести в олимпийския финал.

Мицин завоюва общо три титли в хода на шампионата в западната ни съседка - на 200, 400 и 800 м, като в по-дългите дистанции покри норматив "А" за Оилпиадата, докато в по-кратката - норматив "Б". Към тези си постижения българският талант прибави и световен рекорд за юноши на 400 метра свободен стил, който той признава, че не е очаквал.

"Изобщо не очаквах три титли, отидох за норматив, но така се случиха нещата. Пожелавам си медал в Париж. Дано стане реалност. Имам "А" нормативи на 400 и 800 метра, а на 200 - "Б" норматив. Ще участвам и в трите дисциплини на олимпиадата. Надявам се там да направя много добро класиране", обяви плувецът.

"Има време за осъзнаване, в момента не ми е толкова притеснено. Няма еуфория. Предоволен съм от резултатите. Гледам да съм по-спокоен и да не се притеснявам", добави той.

Скоро на Мицин му предстои участие на световно първенство за юноши, където той очаква отново да е сред първите трима на 200, 400 и 800 метра свободен стил. Там ще плува също и на 200 м бътерфлай. Още новини за плуване четете в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички