Антъни Иванов: Отидох в САЩ, за да не ме зобят - не искам на 30 години да не мога да имам деца


Антъни Иванов: Отидох в САЩ, за да не ме зобят - не искам на 30 години да не мога да имам деца
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

9295 0

Един от най-големите таланти в родното плуване - Антъни Иванов, реши да сложи край на скандалите между него и ръководителите в родната федерация с една последна атака по техен адрес. 

Заминалият да следва висшето си образование в САЩ през 2018 г. Иванов обясни, че е много щастлив от това си решение, след като тук е щял да бъде натискан да приема допинг. 

Той обясни, че сега биван натискан, след като изяви категорична позиция срещу Федерацията, когато през 2021 г. целият отбор "може би" бе хванат с допинг. 

Изявлението на Иванов

"Последно изявление от мен, защото всичко това става досадно и рискувам кариерата и живота си за страна и национален отбор, на които не им пука. Всеки в общността на българските плувци знае какво се случва вътре, но повечето от тях са хванати и принудени да млъкнат по много различни начини. Отказах предложението да участвам в техния "цикъл за световни рекорди и т.н." и отидох да продължа образованието си и да се състезавам в САЩ през 2018 г.

Не съжалявам за това и наистина се гордея с решението си, защото срещнах невероятни хора, невероятни треньори и да работя и да се забавлявам, без да се налага да вземам допинг, за да постигна някакви резултати в кариерата си.

През 2021 г., когато "може би целият отбор" беше хванат с допинг, исках всички във федерацията да бъдат уволнени. Разбира се, това не се случи и не след дълго започнаха атаки срещу мен и беше очевидно, че рано или късно ще ме забранят, защото в България е пълно с това и ако някой иска да говори, затваря се.

Не искам повече да участвам в този цирк. Не искам да имам „Световни рекорди“ и да не мога да имам деца след 30 години. Спортът е всичко за спортсменство и можете да попитате всеки, който някога е работил с мен какво е мнението им за мен като съотборник. Обичам всичките си приятели, треньори и т.н., които съм създал чрез плуване, и няма да спра да се боря и да говоря за всички грешни неща, направени във федерация от малка страна, защото е мое право да имам мнение, но определено не е тяхно правилно да ми кажеш "2 години спиране ще бъде най-малкото, което ще ти се случи, ако не млъкнеш", написа Иванов в социалните медии на английски език. 

Вижте как Иванов е бил заплашван от високопоставено лице в родното плуване!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички