В Украйна се подиграват с ума на Кобрата заради нокаута


В Украйна се подиграват с ума на Кобрата заради нокаута

4735 0

В Украйна продължават да обсъждат боя за световната титла при тежките професионални боксьори между Владимир Кличко и Кубрат Пулев. На дневен ред излезе и интелекта на българина, който така и не се бил сетил да вдигне малко десния гард, за да се предпази от силното ляво кроше на украинската суперзвезда. Според специалистите в родината на Кличко, Кобрата изобщо не бил подготвен точно за това кроше, с което украинецът бил толкова известен. И от там се стигнало до фаталния удар, който нокаутира българина в петия рунд от мача миналата събота, 15-и ноември в "О2 арена" в Хамбург.

"Нокдауните на Пулев много си приличаха. Завършващият удар на Кличко беше лявото кроше. А Пулев се оказа крайно неподготвен за него. Има и още нещо, Владимир Кличко го нанасяше малко по-особено в сравнение с друг път. Той правеше лек финт, държеше си лявата ръка отпусната. Няколко пъти използваше тази техника, но Пулев изобщо не си направи необходимите изводи от това. Не знам дали дори го забеляза. Допусна и тежък прав удар в челюстта и дори през акъла не му мина да си вдигне десния гард и да си предпази брадата. И Кличко се възползва точно от това. А на такива крошета като на Владимир, не всеки може да издържи. Пулев го направи няколко пъти и шапка му сваляме за това. Но няма какво да иска повече. Сам си е виновен, че се откри за крошето, което го нокаутира", направи разбор коментаторът на боя за украинската телевизия Вячеслав Поночовнъй.

В същото време украинците са единодушни, че Кубрат Пулев не е "най-мръсният" боксьор, с който Владимир Кличко се е бил. Според тях, Дерек Чисора държи първото място в тази класация. Боксовите специалисти в родината на Кличко признават, че българинът е постигнал нещо много важно в боя с техния любимец и това е да го мотивира докрай. "Мачът на Кличко с Пулев изобщо не може да бъде сравняван по напрежение, очакване и драматизъм с досегашните му сблъсъци", категорични са те.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички