Убийствен жребий за Тайбе Юсеин на световното


Убийствен жребий за Тайбе Юсеин на световното

1626 0

Една от големите ни надежди за медал от световното първенство по борба в Лас Вегас - Тайбе Юсеин нямаше късмет при жребия с категория до 63 кг.

24-годишната българка се изправя срещу шампионката от Европейските игри в Баку месеца Валерия Лазинская от Русия на 1/16-финалите. При евентуална победа Юсеин ще се бори с победителката от двойката Натали Гриман от Венецуела и ветеранката от Полша Моника Михалик, която е трикратна европейска шампионка.

В категория до 55 кг. Евелина Николова, която по стечение на обстоятелствата ще участва в нея, вместо в титулярната си до 53, започва на осминафинал срещу Бедиха Гюн от Турция.

В категория до 58 килограма Мими Христова имаше късмет при жребия и пропуска първия кръг и се включва директно за осминафиналите. Там тя ще се изправи срещу победителката от двубоя Ти Лоан Пам от Виетнам и Роксана Засина от Полша.

При 75-килограмовите Даяна Иванова започва в квалификациите срещу рускинята Екатерина Букина, която е сребърна медалистка от световното в Истанбул през 2011 година.

Първият ни представител при свободняците при мъжете - Борислав Новачков в категория до 65 килограма също започва надпреварата от осминафиналите и ще се изправи срещу корееца Ким Джун-Чуй.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички