Вальо Йорданов: Жените в борбата са по-бойни и с по-голям дух


Вальо Йорданов: Жените в борбата са по-бойни и с по-голям дух
Снимка: БГНЕС

4863 0

"Много съм доволен от жените, вървят много добре и показват на мъжете, че са по-бойни и с по-голям дух, което е много важно за един спортист, за да може да побеждава". Това сподели председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов.

Заедно с кмета на Русе Пламен Стоилов той откри деветото издание на Международния турнир по свободна борба за кадети и кадетки "Русенски легенди", организиран от русенския клуб "Юнак - Локомотив" и федерацията със съдействието на Община Русе.

Турнирът се провежда през уикенда в чест на известните русенски борци Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра, Валентин Савов, а в него тази година участват над 170 кадети и кадетки от Румъния, Молдова, Гърция, Германия, Македония и България. Участват и националните отбори на някои от страните.

Валентин Йорданов сподели, че турнирът в Русе е последна проверка преди предстоящите европейско и световно първенство в тази възраст. Резултатите ще бъдат определящи за състава, с който България ще бъде на европейския шампионат през август.

По отношение на квотите за Олимпийските игри в Рио, председателят на федерацията се надява на предстоящото Световно първенство в Лас Вегас през септември националите да се представят добре и да спечелят първите квоти. Големи надежди се възлагат на Елина Васева и Тайбе Юсеин, от които се очаква поне една квота в категория 63 кг.

"За съжаление младите в България не искат да се занимават със спорт", коментира Валентин Йорданов. "Ние сме тези, които трябва да ги накараме да влизат в залите. Ненавсякъде условията са добри. Ако успеят да станат тези зали, които се правят, и има по-добри тренировъчни зали, може да привлечем и повече деца", изрази надежда Йорданов.

Най-титулованият български борец връчи плакет на кмета на Русе Пламен Стоилов. С награда за принос в борбата бе отличена и голямата Станка Златева, която бе сред гостите на състезанието. "Русенски легенди" приключва в неделя. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички