"Трудно е без пари, имаме семейства": Колко взимат щангистите ни у нас и колко биха взимали в чужбина?


"Трудно е без пари, имаме семейства": Колко взимат щангистите ни у нас и колко биха взимали в чужбина?
Снимка: Getty Images

2811 0

Двама от най-добрите ни представители при вдигането на тежести - Ангел Русев и Христо Христов, дадоха интервю, в което говориха и за финансовата страна на този спорт. Колко биха получавали, ако се състезаваха за друга държава?

"Трудно е без пари, имаме семейства. Имаме спонсори, които помагат. От федерацията от декември не сме получили нищо. Става дума за недовършена работа. Имаме уверението на Ариф Маджид, че до края на май ще се оправят нещата" - започна Русев за "Тази сутрин".

"Доста пъти ми се наложи да се изправя сам, с малко подкрепа, някои нямаха смелост да станат и да кажа какво мислят. Отдавна бях против това отношение към нас. Ние с Ангел първи застанахме зад треньора Иван Иванов. Много хора помагат да продължава. Не работя като охрана.

Работя в залата всеки ден. Треньорът ми дава заплата по договор. Плащам си сметките, остават ми за храна и транспорт до залата" - допълни Христов, отричайки и слуховете, че работи като охрана.

Русев обясни, че за него, Христов и Карлос Насар биха предложили 200 000-300 000 лева и 7000-8000 евро заплат. За сравнение, той посочи, че в България прибират около 2000 лева.

"За мен, Христо и Карлос биха предложи 200 000-300 000 лева и 7000-8000 евро заплата. Тук взимаме около 2000 лв. Искали са ме, но много обичам държавата си. Камъкът си тежи на мястото" - споделя той.

"6 месеца живеем на дългове. Те трябва да се връщат. Заплатите идват и отиват отново... Много ни наричат луди и всякакви, че не приемаме по примамливи предложения" - завърши Христов.

Както е известно, Карлос Насар получи контузия, заради която ще е аут поне четири месеца. Вижте как Насар обясни травмата си и дали ще играе на Париж 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички