"Изцяло срязан ахилес": Карлос Насар призна за нелека контузия и говори за Париж 2024


"Изцяло срязан ахилес": Карлос Насар призна за нелека контузия и говори за Париж 2024
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4482 0

Карлос Насар, който е европейски и световен рекордьор по вдигане на тежести (категория до 89 килограма) обясни контузията си, заради която бе опериран по спешност. Операцията е била преди дни, а днес (06.05) Насар коментира случилото се.

Той отказа да каже как се е стигнало до травмата, но отрече инфорамциите, че е било битов инцидент. Насар посочи, че ахилесът му е изцяло срязан. Въпреки това успокои, че това няма да го спре за Олимпийските игри в Париж догодина.

Прогнозата му за възстановяване е четири месеца "в най-добрия случай". За финал се върна към обещанието си към Илиян Илиев - бившият му треньор, който внезапно почина на 57, а именно - да стане олимпийски шампион.

"Скъсан ахилес, изцяло срязан по-скоро. Не искам да коментирам как се стигна до контузията, но не е на тренировка, нито е битов инцидент. Не е лека контузия, но не е нещо фатално, ще се справя. Аз съм упорит, заредил съм се с търпение.

Четири месеца ще се възстановявам при най-добрия случай. Може и повече. Ще бъда стриктен, за да не го скъсам пак. Задължително ще съм на Олимпиадата в Париж, само Господ да ми дава здраве, защото колкото и да си силен, на тези състезания печелят здравите, а не силните.

Ще стана олимпийски шампион. Това е обещанието, което дължа и на треньора ми, който загубихме декември месец. Бъдете сигурни, че ще нарпвя всичко възможно, за да успея" - сподели той пред БНТ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички