Треньорът на Тайсън Фюри: Пулев има какво да предложи на тежката категория


Треньорът на Тайсън Фюри: Пулев има какво да предложи на тежката категория

3898 0

Чичото и треньор на британския боксьор Тайсън Фюри - Питър Фюри, каза някои добри думи за българската звезда в този спорт Кубрат Пулев. Фюри даде оценката си за Кобрата след видяното на мача му с Владимир Кличко на 15 ноември, в който българинът загуби с нокаут в края на петия рунд.

"Беше много добра победа за Кличко над неудобен противник, заяви той пред "World Boxing News". - Владимир има огромна сила в удара и с двете си ръце, но в същото време показа, че също е уязвим понякога. Видяхме колко сериозно Пулев го разклати с левия си прав удар в първия рунд, а левият прав на Пулев е наистина добър - този удар може да му помогне да се вдигне след загубата".

"Грешката на Пулев е в това, че той се навежда прекалено много назад при ударите на съперника и след като Кличко изчисли движенията му, той започна да разкрива неговата защита с левите си крошета и всеки негов удар попадаше в целта", допълва Питър Фюри.

"Пулев трябва да натрупа повече опит, но той е добър боксьор, има какво да предложи на тежката категория", категоричен е специалистът.

Питър Фюри не изключи и вариант неговият възпитаник Тайсън да се изправи срещу Кобрата в бъдеще. "Това зависи от него и неговия екип. Нашето желание е Тайсън да се бие поне три пъти през 2015 година, а ако Пулев иска подобен мач, няма проблем да разговаряме", заяви той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички