Треньорът на Габи Петрова: Ако исках да я допингирам, щях да ползвам по-мощни неща


Треньорът на Габи Петрова: Ако исках да я допингирам, щях да ползвам по-мощни неща
Снимка: Getty Images/Guliver

1967 0

"В България има достатъчно вещества, които са по-силни от меладоний. Ако тръгна да си слагам в торбата и да бъдем наказани за 4 години, по-скоро това да направя", заяви наставникът на Габриела Петрова по повод положителната допинг проба, дадена от нашата състезателка в началото на март.

Треньорът на Габриела Петрова - Атанас Атанасов, е категоричен, че няма никакъв вариант лекоатлетката да е приемала забраненото вещество меладоний след септември 2015 година, когато стана ясно, че той ще влезе в листата със забранени от WADA хранителни добавки.

"Това, което се изписа, че сме употребявали препарата през октомври, не е вярно - спряхме през септември. Не сме се докосвали до него оттогава насам - просто не притежаваме такъв препарат от септември насам", започна Атанасов и продължи.

"Искам да кажа и нещо друго - няма начин да го е взела по погрешка. Остава единственият вариант, че този препарат остава твърде дълго в организма. Ако се докаже, че не е така, не знам какво да кажа. Истината е, че от септември месец Габриела не се е докосвала до този препарат.

В медиите се появиха информации, че в пробата на Габриела има достатъчно количество от веществото. Искам да помоля човека, който го е написал това нещо, да каже как се е добрал до тази информация, тъй като дори ние нямаме подобна информация". 

Треньорът е категоричен, че Габриела Петрова е можела да стане световна шампионка в Портланд в началото на годината и трябва да е луд, за да ѝ дава забранени стимуланти.

"Габриела тази година зимата щеше да стане световна шампионка. Заявявам го най-категорично. Беше готова да стане №1 в Портланд. Аз трябва да съм най-тъпоумният човек, за да тръгна да я стимулирам с подобен препарат, който дори не е допинг. Има много по-мощни и силни вещества, ако искам да си слагам главата в торбата. Този препарат, когато го вземахме, имаше и добри резултати, имаше и слаби резултати. Не знам до каква степен помага или не помага това нещо, но когато го взимахме, аз се консултирах с лекаря на националния отбор. Той потвърди, че може да помага за по-бързо възстановяване след тренировки. В момента, в който разбрахме, че е в забранителния списък, не сме се доближавали до този препарат". 

"Сигурен съм, че това вещество няма как да е попаднало в нея след септември. друг препарат не сме ползвали. Изчетохме целия списък, в който се съдържа това вещество. Мислех си, че някой може да го подхвърли, но това би станало двукратно. Еднократно приет препарата не може да се задържи повече от 48 часа. Така че е абсурдно да си мислим за атака от чужда страна", каза още треньорът на родната състезателка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички