Шефът на атлетиката: Няма състезател със спрени права


Шефът на атлетиката: Няма състезател със спрени права

791 0

Към момента няма български състезател със спрени права заради допинг. Това заяви пред BGathletic.com президентът на Българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, след като в медиите излезе информацията, че Габриела Петрова е дала положителна проба за мелдоний.

"Към момента няма български състезател със спрени права заради допинг. Ако има случай в процес, то той е абсолютно конфиденциален и Българска федерация по лека атлетика няма никакво право да го коментира. Това са правила, които важат за всички и ние като федерация трябва да ги спазваме най-стриктно от всички", коментира за BGathletic.com Карамаринов.

По регламент Българска федерация по лека атлетика трябва да накаже атлета след предложение от Международната федерация. Това се случва след изясняване на случая, в това число разглеждането показанията на провинения спортист и евентуалното отваряне на Б-пробата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички