Tote, ante-poste и mid+ екзотичния език на конните надбягвания


Tote, ante-poste и mid+ екзотичния език на конните надбягвания
Снимка: Actualno.com

1004 0

Знаете ли кой е вторият най-интересен спорт за правене на прогнози след футбола? Докато мислите някои интересни варианти, ние ще побързаме да ви разочароваме - конните надбягвания. Сигурно не вярвате, но през 2019 г., когато статистиците обърнаха внимание на предпочитанията на клиентите, осъзнаха именно потенциала на този благороден спорт. На първо място наистина беше футболът, но всяка друга дисциплина беше покорена.

Не случайно ще забележим, че някои брандове не просто обръщат внимание на точно тази дисциплина, предлагайки ни да следим не само избрани коне, както и да гледаме пряко предаване, но и дори имаме достъп до виртуалната дисциплина, която също предоставя емоция за почитателите.

Ако се чудите каква е причината да бъдат толкова популярни, нека отговорим веднага. Причината се крие във факта, че спокойно може да се възползвате от минималните залози и да правите по-смели залози, които все пак ще се радват и на по-сериозни печалби. Не случайно в момента откриваме и наличието на bet 365 бонус от efirbet, с който да прекараме още повече време на пистата, при това без да рискуваме толкова много. Какво обаче трябва да запомним, когато става въпрос за този вид забавления. Някои видове залози могат да ни се сторят леко странни, особено след като открием наличието на така наречените Tote залози.

Веднага можем да кажем, че наличието на термините идва с помощта на английския език и е малко по-трудно да се обясни самият произход на думите. В своята есенция, при този вид залози, всички направени прогнози обединяват крайната сума на едно място. Коефициентите се определят, когато направените залози за един атлет се разделят на общата сума от всички залози. Победителите получават процент от печалбата, та в този случай напомня малко на лотария. Освен това има и още една подробност, ако по-малко хора са подкрепили вашият избор, то тогава получавате по-голям процент, защото сте уловили спортната есенция малко по-добре от останалите.

Така нареченият Ante-Poste залог има обаче разумно обяснение - това е така наречения ранен залог. При него се изисква поне ден преди самото състезание, почитателите да номинират своите фаворити, като в този момент поемат и по-сериозен риск, все пак няма гаранция дали самият кон ще участва в надпреварата, а в този случай ante идва от латинското - "преди" и дава хоризонт на по-смелите почитатели. Така нареченият Mid или просто среден залог, показва евентуално средният вариант между поне 3 направени залога.

Най-често се избира вторият най-висок залог. Препоръчва се за почитателите, когато ще се състезават фаворити и никой не иска да изпусне по-сериозните шансове за успех. Exacta е един от по-специалните залози, който се смята и за по-труден, защото избраният кон трябва задължително да завърши на първо или второ място. А това в конните надбягвания се смята за доста смела прогноза. Trifecta е подобен залог, но този път избирате кон за една от позициите в топ 3.

Има и залози, които обикновено ни позволяват да изберем между 2 и 4 коня, като трябва да посочим позицията, на която да финишират, те се наричат pick 2 и pick 4. Точно това разнообразие прави и въпросната дисциплина толкова вълнуваща, защото всеки почитател може с минимални усилия и инвестиции да постигне много повече, отколкото при другите спорове. Освен това не трябва да забравяме, че всяка една прогноза може да се направи с минимални средства, запазвайки същата тръпка от играта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички