Световният шампион по снукър е детрониран - китаец спря Марк Селби в "Крусибъл"


Световният шампион по снукър е детрониран - китаец спря Марк Селби в "Крусибъл"
Снимка: Getty Images

2578 0

Ян Бинтао надви Марк Селби с 13:10 фрейма в среща от втори кръг на Световното първенство по снукър в Шефилд и гарантира нов първенец на планетата, след като миналата година именно Селби ликува с четвъртата си световна титла след успех над Шон Мърфи с 18:15 във финала.

Британецът изоставаше със 7:9 след първите две сесии на мача си с китаеца, който грабна първите две партии от доиграването на сблъсъка в стил "ала Селби" – с много тактика, търпение и сейфти игра, която в крайна сметка доведе до успех и го приближи на само два фрейма от крайната победа. Световният шампион обаче не бе готов да се даде без бой и записа на свой ред три последователни партии с отлични брейкове от 86, 117 и 88 точки.

22-та партия обаче отиде на сметката на Ян след 63-49, а сенчъри брейк от 112 в следващия фрейм сложи край на защитата на титлата на Селби. По този начин шампионът на Мастърс 2021 се класира за първия си четвъртфинал в Крусибъл, където ще се изправи срещу трикратния победител Марк Уилямс.

*Ясен е и още един сблъсък от последните осем в турнира в долната половина на схемата, където шесткратният световен шампион Рони О'Съливан ще играе със Стивън Магуайър!

На Великден в "Крусибъл" предстоят вторите сесии на мачовете Антъни МакГил - Джъд Тръмп и Нийл Робъртсън - Джак Лисовски, където резултатите са по 4:4, както и първите две сесии на срещите Кайрън Уилсън - Стюарт Бингам и Нопон Саенхам - Джон Хигинс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички