Световната федерация по кеч излиза на пазара?


Световната федерация по кеч излиза на пазара?
Снимка: Getty Images

7721 0

Бъдещето на Световната федерация по кеч (WWE) може да претърпи значителна промяна, тъй като Винс Макмеън очевидно обмисля възможността да продаде компанията. Според Лукас Шоу, журналист от Bloomberg, вече има заинтересовани купувачи, които потенциално биха могли да придобият престижните права на WWE.

За колко може да се продаде WWE?

Твърди се, че Макмеън се опитва да продаде WWE за умопомрачителните 9 милиарда долара, цифра, която изненада много експерти в индустрията. Въпреки че в момента тази новина е спекулативна, струва си да се отбележи, че текущата пазарна стойност на компанията е около 6,5 милиарда долара. Предложената цена от страна на собственика представлява значително увеличение, което може да има значителни последици за бъдещето на WWE.

Кои са кандидатите да купят WWE?

Скорошни доклади показват, че компании със значителни финансови ресурси, включително Netflix, Disney, Comcast и Amazon, са изразили интерес към закупуването на WWE, ако Винс Макмеън реши да продаде компанията си. Въпреки това исканата цена, определена от собственика-милионер на федерацията по кеч, потенциално може да представлява значителна пречка за евентуална продажба.

Разпространиха се и слухове, че инвеститор от Саудитска Арабия се интересува от придобиването на WWE, но тези съобщения не бяха посрещнати с ентусиазъм от феновете. Това настроение със сигурност може да изиграе роля при всяко окончателно решение относно продажбата на компанията.

* Още спортни новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички