Стефка: Всичко в щангите отива на вятъра


Стефка: Всичко в щангите отива на вятъра
Снимка: БГНЕС

1558 1

Председателят на БОК Стефка Костадинова се надява "Б" пробите на щангистите да са отрицателни, колкото и минимален да е шансът за това.

"По моя информация още не са отворени, така че да се надяваме да се обърне палачинката, защото най-потърпевши са спортистите. С тези наказания всичко отива на вятъра, а те не го заслужават", обяви световната рекордьорка в скока на височина след Общото събрание на комитета.

"И ако наистина има грешка в надбавките, този, който ги е дал, трябва да си понесе последствията - задължително. Страдат най-вече спортистите, защото съм сигурна, че когато излязат на улицата, хората не ги гледат с добри очи", добави Костадинова.

"Същото беше преди Олимпиадата в Пекин. За мен тогава като председател на Български олимпийски комитет взех най-тежкото решение, аз изкарах двата национални отбора - мъже и жени. Най-лошото беше, че точно преди Общото събрание бях поканила генералния секретар, ако имат "Б" отбор, да го дадат, но те нямаха за жалост, а лошото беше, че и да имаха, трябваше шест месеца по-рано да са минали допинг контрол. Няма какво да гадаем, жал ми е много за моите колеги", каза още тя.

Костадинова изрази мнение, че допинг лабораторията в София ще помогне много на родните спортист: "Там ще се изследват всякакви лекарства и възстановителни средства. Спортистите ще знаят дали тези неща са чисти или не. Ние всяка година получаваме списък от WADA със забранените вещества, като всяка една федерация има този списък и трябва да се съобразява с него. Надявам се, че това е една голяма грешка, която се случи с нашите спортисти - и в щангите, и в леката атлетика. Много ми се иска да имаме отбор по щанги в Рио догодина, така че им стискам палци", завърши Стефка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички