Шефът на щангите: Ще се борим до последно


Шефът на щангите: Ще се борим до последно

1364 0

Председателят на федерацията по вдигане на тежести Неделчо Колев обяви, че ще се бори до последно за оправдаване на 11-те национали, които дадоха положителни проби за допинг. Тежкоатлетите бяха проверени в началото на месеца, а преди девет дни официално беше разкрито, че в тестовете са открити следи от анаболния стероид станозолол.

"Готови сме да стигнем и до Спортния арбитражен съд в Лозана, но смятам, че ще се преборим и по-рано.", заяви шефът на федерацията пред "България днес".

Българската федерация ще опита да докаже, че забраненото вещество е попаднало в телата на националите след замърсена пратка медикамент.

"Не съм запознат да е имало друг подобен случай като нашия. Министерството на спорта, държавата и Българският олимпийски комитет много ни помагат.", обясни Неделчо Колев.

"Първоначалният шок отмина. Надяваме се, че ще успеем да се защитим успешно", допълни той.

Федерацията чака всеки момент да получи уведомление кога ще бъдат отворени "Б" пробите. Успоредно с това, юристи подготвят защитата на щангистите, която ще бъде представена пред специална комисия. След като бъдат изложени доводите, ще бъде преценено дали тежкоатлетите ще бъдат наказани и каква ще е санкцията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички